Giro en Vuelta overlappen elkaar in nieuw (gelekt) kalendervoorstel

De slotweek van de Giro (3-25 oktober) valt samen met de eerste week van de Vuelta (20 oktober-8 november). Dat is de voornaamste conclusie van een nieuw voorstel dat dit keer gelekt werd door de Spaanse sportkrant AS, sponsor van de Vuelta. Vueltabaas Javier Guillén had al aangegeven dat de Vuelta in november hem niet stoort. Een oplossing zou kunnen zijn dat de Giro wat inkort, maar daar heeft RCS slechts oren naar als de Tour er ook wat dagen af pitst. Maar dat zal niet gebeuren.

Volgens het voorstel zou voorts de Waalse Pijl op 29 september, twee dagen na het WK, worden gehouden en de slotdag van de BinckBank Tour zou samenvallen met Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober). In dit voorstel blijven de data voor Gent-Wevelgem (11 oktober), Dwars door Vlaanderen (14 oktober) en de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) dezelfde. Daags vóór Gent-Wevelgem zou er op zaterdag de Amstel Gold Race zijn en Parijs-Roubaix (1 november) zou samenvallen met de Wereldbekercross van Overijse en een dag na de Koppenbergcross zijn. De Ronde van Lombardije (14 november) lijkt het sluitstuk van de eendagskoersen te zijn.

EK uitgesteld

Dit weekend raakte ook bekend dat de Europese wielerbond (UEC) de kampioenschappen op de weg, voorzien van 9 tot 13 september in Trente, doorschuift naar volgend jaar. De voorziene data vielen samen met de periode waarop de Tour uitzonderlijk wordt gehouden. De UEC hoopt wel nog ergens een alternatieve datum én plaats te vinden. Lukt dat niet, dan zien we Elia Viviani op de weg en Remco Evenepoel in het tijdrijden allicht een jaar langer in de Europese trui rijden.

Door hc, bow
AANGERADEN
Meest recent