Eigenaar wil Club Brugge-aanvaller Mbaye Diagne met vrouw en kinderen uit huurwoning zetten

Foto: Photo News

Een eigenaar van een huurwoning in Knokke-Heist wil Club Brugge-spits Mbaye Diagne met vrouw en twee kinderen uit het huis zetten. Het huurcontract van de Senegalees-Italiaanse familie liep af op 30 april, maar door de coronacrisis zijn er geen vluchten en kon Diagne geen verhuisfirma vinden. Het gezin besliste daarom in de huurwoning te blijven.

“Mbaye Diagne wil niet liever dan zo snel mogelijk uit België vertrekken, maar door de coronacrisis zitten we met een overmachtssituatie waar niemand schuld aan heeft”, zegt Diagnes advocaat Sébastien Ledure. “Het is bijzonder ongepast om een gezin met twee kinderen zomaar op straat te willen zetten. Er zijn regels rond huren die gevolgd moeten worden. Het is niet omdat Mbaye Diagne in het verleden negatief in het nieuws is gekomen, dat er nu op hem een karaktermoord moet worden gepleegd.”

De eigenares van de woning dreigt met een rechtszaak, maar die kan op dit moment niet worden ingeleid. “Ik betreur dat deze vrouw het recht in eigen hand neemt en met haar verhaal naar de pers is gestapt”, zegt Ledure. “Ik spreek me niet uit over het verleden van Mbaye Diagne maar in deze zaak staat hij recht in zijn schoenen.”

Het contract van Diagne loopt af op 30 juni bij Club. Veel plezier heeft Club Brugge niet kunnen beleven aan de spits die gehuurd werd van de Turkse topclub Galatasaray. Sinds hij in de Champions League-wedstrijd tegen PSG een penalty opeiste en die vervolgens miste, kwam hij niet meer aan spelen toe bij de leider in de Belgische Jupiler Pro League.

Door bla, wic
AANGERADEN