Officieel: BNP Paribas Fortis stopt na 39 jaar als shirtsponsor van Anderlecht

Foto: Photo News

Het is nu ook officieel: BNP Paribas Fortis en Anderlecht hebben na 39 jaar besloten een punt te zetten achter hun samenwerking. Dat maakte paars-wit maandagmiddag bekend. De Belgische bank stond sinds begin jaren tachtig op de shirtjes van paars-wit.

Op het hoogtepunt sponsorde de bank Anderlecht jaarlijks met 3 à 4 miljoen euro. Als RSCA een financieel issue had, kon het daar terecht. Omgekeerd gold ook: tijdens de bankcrisis van 2008 eiste Anderlecht niet al zijn geld op.

Toen de Franse bankinstelling BNP Paribas fusioneerde met Fortis wilden ze de sponsoring bij Anderlecht al stopzetten. Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck moesten naar de hoofdzetel in Brussel komen. Er werd beslist om een onderzoek in te stellen naar hoe de klanten zouden reageren dat BNP zijn intrede zou maken met zo’n zet. Zo’n 75 % reageerde negatief en wilde dat de bank verbonden bleef met het voetbalinstituut. De deal werd verlengd, maar de financiële injectie verkleind. Nu stopt het helemaal. Vincent Kompany zal volgend seizoen pronken met een ander logo op zijn trui.

LEES OOK. Na 40 jaar een bank achteruit: alle Fortis-shirts van Anderlecht op een rij

Door wic, jug
AANGERADEN