Oostendse basketploegen worden verenigd onder ‘Basket@Sea’

Bron © BELGA

Alain Osstyn (voorzitter Koninklijke Basketbalvereniging Oostende Bredene), Johan Verborgh (voorzitter Filou Oostende), Marie De Clerck (General Manager Filou Oostende), Chris Jonckheere (voorzitter Kon BC Gistel Oostende Duva Fruit), Geert Catrysse (voorzitter Dukes on Wheels) Foto: Rudy DECLERCK

Vier verschillende Oostendse basketbalploegen, waaronder landskampioen Filou Oostende, zullen worden verenigd onder de noemer ‘Basket@Sea’. De teams willen samenwerken en een vennootschap oprichten om zo nieuwe investeerders aan te trekken.

In het vennootschap ‘Basket@Sea’ zullen de Oostendse meisjes- en damesploegen, jongensploegen en niet-professionele ploegen, rolstoelbasket en G-basketbalspelers en de professionele herenploeg en basketschool Filou Oostende ondergebracht worden. Zo willen de kustploegen samen de grootste basketfamilie aan de kust vormen en van een vzw sportorganisatie gaan naar een echt sportbedrijf.

Daarnaast wil de basketfamilie elke speler op zijn of haar niveau laten spelen. “Wie recreatief wil spelen, moet dit kunnen op alle niveaus. Wie wil excelleren, moet de beste begeleiding krijgen om telkens een stapje hoger te kunnen zetten”, klinkt het.

Verder willen de ploegen op administratief, organisatorisch, maatschappelijk en innovatief vlak samenwerken om te evolueren naar een sterke organisatie. Op 1 juli start het besloten vennootschap ‘Basket@Sea’ op. “Deze stap is noodzakelijk om nieuwe investeerders aan te trekken en de strategie op lange termijn vorm te geven. De gesprekken met de investeerders zijn volop bezig en verlopen gunstig”, klinkt het bij voorzitter van Filou Oostende Johan Verborgh.

Oostendse basketploegen worden verenigd onder ‘Basket@Sea’
Johan Verborgh, voorzitter van Filou Oostende Foto: BELGA
  • AANGERADEN