Geen nieuwe Franse kampioen tijdens de Tour: nationale kampioenschappen verhuizen naar oktober

Warren Barguil (Arkéa-Samsic) is de huidige Franse kampioen © AFP

De oorspronkelijk eind juni voorziene Franse wielerkampioenschappen op de weg zullen niet in de door de Internationale Wielerunie UCI voorziene periode (20-23/08) gehouden worden, maar wel in oktober in Plumelec (Bretagne). Dat heeft Ludovic Sylvestre, vicevoorzitter van de Franse wielerfederatie (FFC), verklaard aan de krant Le Télégramme.

jmg

De UCI, die dinsdag de nieuwe wielerkalender bekendmaakte, liet weten dat een alternatieve datum mag voorgesteld worden indien de voorziene periode (20-23/08) niet mogelijk blijkt te zijn.

Tot 1 september zijn bijeenkomsten met meer dan 5.000 personen in Frankrijk verboden, wat volgens Sylvestre “nadelig” is voor de Franse kampioenschappen. “We zullen deze dus verplaatsen naar oktober”, zei hij aan Le Télégramme. Nu moet de FFC op zoek gaan naar een nieuwe datum in een al erg drukke kalender. “In oktober zullen we noodzakelijkerwijs tegenover een monument geprogrammeerd staan”, aldus Sylvestre.

“We weten wel al dat de Franse kampioenschappen niet tijdens het weekend van Parijs-Roubaix (25 oktober) zullen doorgaan.” De Ronde van Vlaanderen staat op 18 oktober op het programma, een week eerder is het de beurt aan Gent-Wevelgem. Luik-Bastenaken-Luik is voorzien op 4 oktober.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten