Mathieu van der Poel ziet Tour-droom in rook opgaan: ASO laat geen extra teams toe

Foto: Photo News

ASO-directeur Christian Prudhomme heeft de deur definitief dichtgedaan voor Mathieu van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix. “Er is nooit sprake van geweest dat we extra teams zouden uitnodigen naar de Tour.”

Mathieu van der Poel kreeg met Alpecin-Fenix geen wildcard voor de Tour, maar hoopte toch stiekem op een deelname. Er was sprake dat de UCI zou overwogen hebben om met minder renners per team te starten om zo meer teams aan de start te krijgen van de belangrijkste rittenkoersen.

Prudhomme veegt dit nu van tafel bij de Franse krant L’Equipe. De deelname van de Nederlander aan zijn rittenkoers is nooit een optie geweest. “Ik heb daar nooit iets over horen vallen tijdens onze vergaderingen”, legt hij uit. “De manager van Mathieu van der Poel nam wel telefonisch contact met mij op. Indien een team zou wegvallen, nodigen we ook geen nieuwe ploeg uit.”

De wildcards voor de Tour werden dit jaar verdeeld onder de Franse professioneel continentale ploegen Total Direct Energy, Arkéa-Samsic en B&B Hotels .

Prudhomme verduidelijkte dat in het Critérium du Dauphiné wel 23 ploegen zullen starten. Het extra ticket gaat naar het Total Direct Energie van Niki Terpstra.

LEES OOK. Dit is de nieuwe wielerkalender: afspraak op 18 oktober voor de Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel ziet Tour-droom in rook opgaan: ASO laat geen extra teams toe
Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN
Meest recent