Ronde van de Alpen slaat jaar over

De Rus Pavel Sivakov, laureaat in 2019, blijft voorlopig de laatste winnaar op de erelijst van de Ronde van de Alpen. © Photo News

Er zal dit jaar geen Ronde van de Alpen plaatsvinden. De organisatie van de Italiaans-Oostenrijkse rittenkoers bevestigt woensdag dat er voor 2020 geen nieuwe datum wordt gezocht.

Joost Marynissen

De 44e editie van de Ronde van de Alpen stond van 20 tot 24 april geprogrammeerd maar werd half maart uitgesteld vanwege de coronacrisis. De organisatie liet toen weten nog te hopen op een nieuwe datum dit jaar, maar inmiddels is de focus verlegd naar 2021.

“Het is duidelijk dat wij in deze omstandigheden niet in de positie verkeren om de Ronde van de Alpen 2020 op het gewenste niveau te organiseren”, zegt Giacomo Santini, voorzitter van het organiserende GS Alto Garda. “De gevolgen van de uitbraak van covid-19 en de impact daarvan op de sportwereld, stelden ons voor een keuze waarvoor we geen echt alternatief hadden. Wij willen onze partners danken voor hun voortdurende steun. De gezondheid en de veiligheid van de mensen komt eerst. Sporten als het wielrennen staan voor serieuze uitdagingen. Daarom wensen wij nu onze doelen naar 2021 te verleggen, op onze gebruikelijke datum in april.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten