Woordvoerder van Braziliaanse president Bolsonaro test positief

Bron © BELGA

Rego Barros Foto: AFP

De woordvoerder van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is besmet met het coronavirus. Dat heeft het bureau van generaal Otávio Rêgo Barros woensdag meegedeeld. De 59-jarige woordvoerder verblijft thuis in quarantaine.

Met Rego Barros testte opnieuw een medewerker van Bolsonaro positief op het virus. Dat lot was eerder ook al communicatiesecretaris Fábio Wajngarten en generaal Augusto Heleno, chef van het kabinet voor institutionele veiligheid, beschoren.

Bolsonaro blijft de ernst van de epidemie intussen relativeren. De rechtspopulistische president noemde de ziekte meermaals “een griepje” en zet druk op gouverneurs die in hun deelstaten beperkende maatregelen nemen om de verspreiding in te dijken.

Intussen blijft het virus oprukken in Brazilië. Dinsdag zijn in het Latijns-Amerikaanse land voor het eerst meer dan 600 geregistreerde overlijdens per dag gemeld, zo deelde het ministerie van Volksgezondheid mee. Dat brengt de totale dodentol op 8.536.

Volgens de data van de Amerikaanse John Hopkins-universiteit heeft Brazilië het zesde hoogste aantal infecties ter wereld. In verscheidene steden en staten is de capaciteit van ziekenhuizen en uitvaartcentra overschreden.

Door jvh
AANGERADEN