UAE Emirates verlengt contract van goudhaantje Tadej Pogacar

Bron © BELGA

Foto: Photo News

WorldTour-team UAE Emirates heeft donderdag haar overeenkomst van supertalent Tadej Pogacar opengebroken. De 21-jarige Sloveen, die vorig jaar bij zijn debuut in een Grote Ronde in de Vuelta meteen derde werd, ondertekende een nieuw contract bij het team uit de Verenigde Arabische Emiraten tot eind 2024. Pogacar had nog een doorlopende overeenkomst tot eind 2023.

De Sloveen wordt - naast Remco Evenepoel - als één van de grootste talenten van het mondiaal wielrennen beschouwd. Tijdens zijn debuutseizoen bij de profs vorig jaar won hij meteen drie ritten in de Vuelta, een rit en het eindklassement in de Ronde van Californië en een etappe en het eindklassement in de Ronde van de Algarve. Ook dit seizoen was hij al goed op dreef met de eindzege in de Ronde van Valencia, met dubbele ritwinst, en een etappezege in de stopgezette UAE Tour.

“Ik ben blij mijn relatie met het team te kunnen verderzetten”, liet Pogacar in een eerste reactie weten op de teamwebsite. “Ik voel me hier heel comfortabel en geloof in het ambitieuze project van het team. De komende vijf jaar worden cruciaal voor zowel mezelf als het team. Hopelijk worden het voor beide partijen vruchtbare jaren.”

AANGERADEN
Meest recent