Romain Bardet wil graag de Ronde van Vlaanderen rijden dit jaar: “In een normaal seizoen is dat niet mogelijk”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Door de wereldwijde coronacrisis is de hele seizoensplanning van Romain Bardet (AG2R La Mondiale) in rook opgegaan. De Franse klimmer wilde dit jaar oorspronkelijk de Giro rijden en de Tour, waar hij elk jaar startte sinds 2013, links laten liggen. Op dat plan kwam hij vorige maand al terug. Nu wil hij naast de Tour ook eens zijn kans wagen in de kasseiklassiekers.

“Ik wil in mijn carrière heel graag eens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijden”, zei Bardet in een interview aan de Franse krant Le Monde. “In een normaal seizoen is dat niet mogelijk, want dan bereid ik me in het voorjaar voor op de Tour. Met het huidige programma zou het wel mogelijk zijn. Ik zal keuzes moeten maken, want de klassiekers vallen tijdens de Giro en Vuelta. En ik moet ook rekening houden met de wensen van het team, maar persoonlijk start ik liever eens in de klassiekers. Het zullen ongetwijfeld unieke wedstrijden zijn, met een nat en vettig wegdek eind oktober.”

De Tour staat in de nieuwe wielerkalender geprogrammeerd tussen 29 augustus en 20 september. De Ronde van Vlaanderen staat gepland op 18 oktober, Parijs-Roubaix op 25 oktober. De 29-jarige Bardet won in zijn carrière drie etappes in de Tour en werd tweede in 2016 en derde in 2017. Vorig jaar won hij de bolletjestrui in La Grande Boucle.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent