Geflopte film ‘De collega’s 2.0’ krijgt een herkansing op tv

Foto: Joris Herregods

Potten breken deed Jan Verheyen (57) niet bepaald, toen hij eind 2018 zijn film De collega’s 2.0 losliet in de Vlaamse cinemazalen. Critici maakten de reboot van de iconische BRT-reeks met de grond gelijk en met 140.000 bezoekers bleven de bioscoopcijfers ver onder verwachtingen. “En ver onder onze ambities”, zei Verheyen destijds. “We hadden tussen 200.000 en 300.000 toeschouwers nodig om uit de kosten te komen. Op papier leek het een project dat niet kon mislukken. Maar er zijn duidelijk minder mensen die een band hebben met De collega’s dan we dachten.”

Vanavond krijgt Verheyen een herkansing op het kleine scherm. VTM zendt De collega’s 2.0 voor het eerst uit op een Vlaamse zender. In de film maakt de nieuwe manager Alexander (Steve Geerts) zijn intrede bij de collega’s, waar u onder anderen Ben Segers, Eva van der Gucht, Veerle Dobbelaere, Steph Goossens, Tatyana Beloy en Mathias Vergels herkent. De manager wilt zijn luie onderdanen aan het werk krijgen en neemt hen daarom mee op een teambuilding. Ook de acteurs uit de originele reeks – waaronder de intussen overleden Johny Voners en Nora Tilley – duiken op.

Afwachten dus of Verheyen eerherstel krijgt. Bij zijn laatste tv-premières kon de regisseur alvast tevreden zijn: op nieuwjaarsdag lokte FC De Kampioenen forever bijna een miljoen kijkers naar Eén. De tweede Kampioenen-film haalde zelfs meer dan anderhalf miljoen kijkers en mag zich zo de best bekeken film ooit op de Vlaamse televisie noemen.

De collega’s 2.0

VTM, 20.35 uur

Door dvg
AANGERADEN