Arts van Duitse club Hoffenheim komt met opmerkelijke regels voor ‘coronavoetbal’: “Anders heb ik een probleem”

Bron © De Telegraaf

Foto: Photo News

De Bundesliga moet op zaterdag 16 mei achter gesloten deuren weer van start gaan. Hoffenheim-arts Thomas Frolich (61) heeft daaromtrent enkele nogal opmerkelijke coronamaatregelen gelanceerd.

Zo vindt de clubarts dat er in plaats van corners gewoon ingegooid moet worden. Daarnaast pleit hij er bij Bild voor dat er geen directe vrije trappen genomen mogen worden. Mocht er toch een muurtje gevormd moeten worden, zou dit alleen mogen met een bepaalde afstand tussen elke speler om het contact te minimaliseren.

Ook stelt Frolich voor dat scheidsrechters bij gering contact al fluiten voor een overtreding, zodat er niet te snel blessures ontstaan. “Want als ik te nauw lichamelijk contact heb, heb ik een klein probleem als arts”, klinkt het. Ook meent hij dat spelers niet een hand moeten geven na een overtreding, maar “sorry” zeggen.

De clubarts van Hoffenheim vindt dat alle spelers mondmaskers moeten dragen, omdat “voetbal het juiste voorbeeld kan geven aan andere sporten”. Hij voegt toe: “We moeten rekening blijven houden met het virus en de volgende stap zetten, want het kan maanden duren voordat er een vaccin is.”

Er zijn in Duitsland bijna 170.000 besmettingen van het coronavirus geconstateerd en meer dan 7.000 doden zijn er gevallen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN