Na de start in Nederland, schrapt Vuelta ook passage door Portugal

Bron © BELGA

De opvolger van Primoz Roglic zal Portugal niet doorkruisen Foto: AFP

Nadat eerder al het openingsweekend in Nederland in het water viel, heeft de Vuelta-organisatie zaterdag ook bekendgemaakt dit jaar omwille van de coronamaatregelen niet door Portugal te passeren. Oorspronkelijk zouden ritten 15 en 16 over Portugees grondgebied komen, maar organisator Unipublic wil geen risico’s nemen.

Dit betekent dat de finishlijn van etappe 15, die gelegen was tussen Porto en Matosinhos, en de start van rit 16 in Viseu, zullen verplaatst worden. De Vuelta vond al nieuwe kandidaten om de Portugese steden te vervangen, maar zal die de komende weken pas bekendmaken. “Wanneer het parcours van de etappes helemaal rond is”, aldus Unipublic.

Vuelta-baas Javier Guillén was in een reactie begripvol. “In de uitzonderlijke toestand van tegenwoordig moeten we flexibel zijn”, zei hij. “Het is heel jammer dat we Portugal dit jaar niet kunnen bezoeken, maar onze relatie met de Portugese autoriteiten blijft uitstekend. We zullen de komende jaren terugkeren naar het land dat ons altijd zeer goed heeft ontvangen.”

De Vuelta besloot haar persbericht met de mededeling dat er verder geen parcourswijzigingen meer aan de editie van dit jaar moeten verwacht worden.

De Ronde van Spanje zal dit jaar uit 18 in plaats van 21 etappes bestaan. De organisatie besliste de eerste drie ritten die in Nederland zouden doorgaan niet te vervangen. Het startschot wordt nu op 20 oktober gegeven in het Baskische Irun met een etappe naar Eibar. De traditionele aankomst in Madrid is voor 8 november.

Door jmg
AANGERADEN