Shaquille O’Neal pleit voor schrappen van NBA-seizoen: “Keer volgend jaar gewoon terug”

Bron © BELGA

Shaquille O’Neal op bezoek bij de Minnesota Timberwolves in 2002 Foto: REUTERS

In de tussentijd bekeek hij de docu over de Michael Jordan, maar als het van voormalig topspeler Shaquille O’Neal afhangt, worden er dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld in de NBA. “Ga naar huis iedereen, word gezond en kom volgend jaar terug. Schrap het seizoen gewoon.”

De NBA-competitie ligt vanwege de coronacrisis stil sinds 11 maart. Achter de schermen wordt druk overlegd over een plan om het seizoen vanaf juli in een verkorte vorm te kunnen afwerken op een beperkt aantal locaties, maar daar is O’Neal geen voorstander van.

“We zouden dan in een arena spelen met enkel spelers, trainers, cameramannen en journalisten. Wat als daarvan ook één iemand besmet blijkt? Er is maar één persoon nodig om iedereen te besmetten, dan beginnen we weer vanaf nul als iedereen daarna terug naar huis keert”, zegt de 48-jarige ‘Shaq’ in een interview met USA Today.

“Alle complimenten aan Adam Silver (de NBA-baas, nvdr.) om zo aan de veiligheid van de spelers te denken. Maar ik weet niet wat er met de rest van het seizoen moet gebeuren, het belangrijkste blijft de veiligheid van iedereen. Hoe lang het ook duurt vooraleer alles weer normaal is, ik ben bereid om te wachten.”

Het seizoen nu al stopzetten lijkt voor O’Neal dan ook de beste optie. Volgens hem zou de winnaar toch niet het respect krijgen die hij als kampioen verdient. “Dus schrap het maar gewoon. Focus op de veiligheid van de supporters en de mensen. Keer volgend jaar terug.”

O’Neal was zelf goed voor drie titels met de LA Lakers en eentje met Miami Heat. Hij volgt het basketbal ook nu nog op de voet. Ook de felgesmaakte docu over Michael Jordan bekeek hij in zijn vrije tijd.

“Ik bekeek ‘The Last Dance, ja. Als vader kan ik met trots vertellen aan mijn kinderen (O’Neal heeft drie zonen, nvdr.) dat ik er ook op sommige momenten bij was. Ik zag hoe groots Michael Jordan was”, mijmert de gewezen basketballer. “De jeugd kent Jordan enkel van video’s op internet, ze weten niet hoe formidabel hij was, maar toch kopen ze schoenen met zijn naam op. Ik ben blij dat ze nu ook eens kunnen zien tot wat hij allemaal in staat was. Het benadrukt nog maar eens dat hij de beste basketballer ooit was.”

Shaquille O’Neal pleit voor schrappen van NBA-seizoen: “Keer volgend jaar gewoon terug”
O’Neal, hier met de betreurde Kobe Bryant, met de trofee van MVP in 2000 na de overwinning tegen de Indiana Pacers in de Finals Foto: REUTERS
Door Joost Marynissen
  • AANGERADEN