UCI-voorzitter Lappartient hoopt dat peloton compleet blijft: “Enkele teams hebben meer problemen dan andere ploegen”

Normaal zou het peloton zich nu door het Italiaanse landschap slingeren tijdens de Giro Foto: Photo News

De Internationale Wielerunie UCI is zich bewust van de penibele financiële situatie van enkele van de wielerploegen. Voorzitter David Lappartient houdt zijn hart vast en hoopt dat er geen ploegen tussenuit vallen omwille van geldproblemen.

Bij het CCC van Greg Van Avermaet klinken de bezorgde geluiden het hardst. Hoofdsponsor en schoenenfabrikant CCC weet niet of het nog garant kan staan voor het team volgend seizoen. De renners is leverden fiks in, maar ook bij Lotto-Soudal, Astana, Bahrain McLaren en Mitchelton-Scott krijgen de renners minder loon. Het zijn logische maatregelen omwille van de lastige situatie met het coronavirus, maar toch is de UCI er niet gerust op.

“We weten dat drie, vier, vijf teams meer problemen hebben dan andere ploegen”, laat UCI-preses David Lappartient optekenen bij ANP. “We hopen dat ze allemaal het einde van het seizoen halen.”

Ook de UCI moest besparen. “Onze bond gaat door een crisis die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet hebben gekend”, zucht Lappartient. De rist afgelaste wedstrijden en het hertekenen van de kalender zorgde ervoor dat ze het ook in het hoofdkantoor in Aigle in hun portemonnee voelen.

UCI-voorzitter Lappartient hoopt dat peloton compleet blijft: “Enkele teams hebben meer problemen dan andere ploegen”
David Lappartient met Peter Sagan in de Tour Down Under van 2018 Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN
Meest recent