Gerard Piqué vreest voor organisatie van Davis Cup Finals

© BELGAIMAGE

Gerard Piqué is met zijn investeringsgroep Kosmos organisator van de Davis Cup Finals. De topvoetballer van FC Barcelona vreest dat het landentoernooi, dat eind november in Madrid geprogrammeerd staat, vanwege de coronacrisis niet zal kunnen doorgaan.

“Er is heel wat onzekerheid. We proberen op de hoogte te blijven van wat de regering beslist in verband met sport, en we proberen te weten te komen of we toeschouwers kunnen toelaten in het Caja Magica”, vertelde Piqué aan tv-zender Movistar. “Ik zou zeggen dat ik een beetje pessimistisch ben, want een Davis Cup zonder toeschouwers is moeilijk. Niemand kan vandaag zeggen of er fans in het stadion zullen mogen, of we het achter gesloten deuren moeten organiseren. Ik hoop dat er in de loop van de volgende dagen meer duidelijkheid komt.”

Het contract dat Piqué en zijn groep met de Internationale Tennisfederatie ondertekende, geldt voor 25 jaar en heeft een waarde van drie miljard dollar.

Vorig jaar vond de eerste editie van de hernieuwde Davis Cup finale plaats. Gastland Spanje versloeg in de finale Canada. De tweede editie staat van 23 tot 29 november op het programma. In tegenstelling tot vorig jaar is België er dit keer niet bij.

Het tenniscircuit ligt door de coronapandemie stil sinds begin maart. Er wordt zeker niet gespeeld voor half juli.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten