Vietnamese politicus zet eigen dood in scène: als een lijk opgraven niet lukt, vermoord dan je neef

Bron © BELGA

Do Van Minh Foto: Dak Nong Police

Een lokale politicus in Vietnam is zondag gearresteerd op verdenking van de moord op zijn neef. Met die moord wilde de man zijn eigen dood in scène zetten, en zo een levensverzekering opstrijken om grote schulden af te betalen.

Vorige week werd de politie van Dak Nong, een provincie in het zuiden van Vietnam, geïnformeerd over een ongeval waarbij een verbrand lichaam was ontdekt op de bestuurdersstoel van een pick-up aan de kant van de weg. Uit onderzoek bleek dat de pick-up toebehoorde aan Do Van Minh, een 49-jarige politicus uit het district Lam Ha.

Het forensisch onderzoek toonde echter aan dat het verbrande lichaam niet van Minh was, maar wel van diens 25-jarige neef, die de avond ervoor vermist was geraakt. Minh zou vorige zondag naar de boerderij van zijn neef zijn getrokken. Nadat ze samen gegeten hadden, zou Minh zijn neef omstreeks middernacht gedood hebben met een bijl, zijn sporen hebben gewist, en het lichaam van het slachtoffer in de pick-up hebben gezet.

De motivatie voor de moord lijkt niet ver te zoeken: het onderzoek wees uit dat Minh grote schulden had, en een levensverzekering ter waarde van 711.000 euro had afgesloten. De man werd zondag gearresteerd terwijl hij op de vlucht was. Minh gaf vervolgens toe dat hij eerder al geprobeerd had een lichaam op te graven om dat te stelen en vervolgens te verbranden, maar zei dat hij halverwege had moeten stoppen omdat hij te moe was.

Door jvh
AANGERADEN