Vogue zet modellen in isolatie op de cover

De Nederlandse juni-editie van modeblad Vogue is er eentje die de sfeer in coronatijden wil weergeven: de negen modellen op de cover zitten elk in hun eigen vakje. Of zeg gerust: in hun kot.

Het nummer krijgt het overkoepelende thema ‘Alone Together’ mee en wil beklemtonen dat we ons ondanks de crisis en aangewezen zelfisolatie weer meer dan ooit met elkaar verbonden voelen. “Ons juninummer draait om solidariteit. Het is gemaakt tijdens de eerste weken van de Nederlandse lockdown en het is nog nooit uitdagender geweest om een nummer te maken. Het is het eerste nummer dat volledig op afstand tot stand kwam door talloze videogesprekken, berichten en telefoontjes. Tijdens deze wereldwijde pandemie belichten we de mooie dingen die in onze wereld gebeuren. Zoals onze bereidheid om elkaar te helpen in deze onzekere tijden en de ongelooflijke inspanningen die onze essentiële werknemers leveren om ons allemaal veilig en gezond te houden.”

Op de voorpagina resulteert de term in een cover met negen afzonderlijke foto’s van modellen, die samen op een polaroidcollectie lijken. Ze dragen allemaal een wit kledingstuk en keken recht in de cameralens van fotograaf Ferry van der Nat. Binnen in het blad worden de modellen aan de tand gevoeld over hoe ze deze bizarre periode beleven. Tijdens de pandemie gooien veel magazines het op een creatieve manier op een andere boeg. Zo poseerde topmodel Bella Hadid eerder nog voor de Amerikaanse Vogue vanuit haar huis via FaceTime.

Door vwh