Zweedse club is in de wolken: “Kans is reëel dat Zlatan Ibrahimovic volgend seizoen bij ons speelt”

Bron © BELGA

Foto: AFP

Zlatan Ibrahimovic verblijft door de coronacrisis momenteel in zijn vaderland Zweden en onderhoudt daar zijn conditie bij Hammarby, de club waarvan hij ook 25 procent van de aandelen bezit. De sportief manager van de Zweedse eersteklasser, Jesper Jansson, verklaarde maandag in interview met de plaatselijke krant Expressen dat het reëel is dat Zlatan ook effectief een contract als speler zal ondertekenen bij de club.

“De kans dat Zlatan bij ons gaat spelen, is waarschijnlijk”, zei Jansson, die in een ver verleden (1999-2000) ooit voor Racing Genk speelde. “Er is nog niet concreet over onderhandeld. Maar dat moet ook niet. Zlatan zal wel zeggen wat hij wil. Ik ken hem inmiddels goed genoeg. Als zijn besluit voor honderd procent vastligt, zal hij het bekendmaken. Natuurlijk spreekt de gedachte van zijn komst ons erg aan.”

Ibrahimovic reisde in maart vanuit het zwaar getroffen Italië, waar hij nog tot eind juni een contract heeft bij AC Milan, naar Zweden. Daar onderhoudt hij zijn conditie bij Hammarby. Eind vorige maand scoorde hij nog in een oefenpotje voor de club die in het vorige seizoen in Zweden, dat in november vorig jaar afliep, derde werd. Het nieuwe seizoen in Zweden moest begin april starten, maar werd door de coronacrisis uitgesteld.

Wel terug naar Milaan om herstart Serie A voor te bereiden

Zlatan Ibrahimovic heeft maandag wel opnieuw het vliegtuig naar Milaan genomen om daar de herstart van de Serie A voor te bereiden. De aanvaller heeft nog een contract bij AC Milan tot eind juni.

De clubs in de Serie A mogen vanaf volgende week maandag opnieuw in kleine groepen trainen. Wanneer de Italiaanse competitie hervat wordt, is nog onbekend. Eind mei hopen de clubs meer duidelijkheid te hebben.

Ibrahimovic begon in januari, na zijn Amerikaans avontuur bij LA Galaxy, aan een tweede periode bij AC Milan.

Zweedse club is in de wolken: “Kans is reëel dat Zlatan Ibrahimovic volgend seizoen bij ons speelt”
Foto: AFP
Zweedse club is in de wolken: “Kans is reëel dat Zlatan Ibrahimovic volgend seizoen bij ons speelt”
Foto: via REUTERS
Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN