22 kinderen en 3 begeleiders van kinderopvang in quarantaine na positieve coronatest bij vader

In de buitenschoolse kinderopvang De Paddestoel

In de buitenschoolse kinderopvang De Paddestoel

Tweeëntwintig kinderen en drie begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang De Paddenstoel zitten in quarantaine nadat op donderdag 7 mei een Westrozebeekse vader positief heeft getest op het coronavirus.

Bert Feys

De vader van het Westrozebeeks gezin, die in de zorgsector werkt, had positief getest op het coronavirus. Het gezin zit momenteel in quarantaine. Diezelfde dag werd de buitenschoolse kinderopvang, waar de twee kleutertjes van het gezin vaak over de vloer komen, op de hoogte gebracht. Even later kregen de ouders van alle kinderen die gebruikmaken van de kinderopvang nog een email waarin de besmetting werd gemeld.

“Alle kinderen die op 5 en 6 mei naar de buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke zijn gegaan, moeten uit voorzorg tot 20 mei thuisblijven. Het gaat om zestien kinderen uit elf gezinnen. Wanneer die kinderen of andere gezinsleden symptomen van het coronavirus vertonen, moet het hele gezin in quarantaine”, zegt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). Ook de drie begeleiders die op 5 en 6 mei hebben gewerkt, blijven twee weken in quarantaine.

Ondertussen gaat de werking van de buitenschoolse kinderopvang in Westrozebeke verder. “Alle voorzorgen werden genomen om een veilige opvang te blijven garanderen. We beseffen dat deze situatie voor de ouders van wie de kinderen nu thuis moeten blijven niet gemakkelijk is. Wij volgen enkel de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid”, aldus de burgemeester.

Inmiddels werd duidelijk dat een van de kinderen van het West¬rozebeekse gezin ook naar de kinderopvang ging in de lokale vrije basisschool. Daar kwam het kind in contact met zes andere kleuters. Ook zij zitten nu in quarantaine.

Daarom moeten de zestien kinderen die er aanwezig waren op 5, 6 en 7 mei en drie begeleiders twintig dagen thuisblijven.

De buitenschoolse opvang blijft intussen verder beschikbaar. Alle voorzorgen werden genomen om alles op een veilige manier te laten verlopen, garandeert het gemeentebestuur.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten