Eindelijk is trainen op de weg toegelaten, maar Roche deed er nog een rollensessie bovenop: “Slecht weer, dus liever een familiebezoekje”

Nicolas Roche verblijft net als een pak andere WorldTour-renners in Monaco© Photo News

Toen Nicolas Roche eindelijk groen licht kreeg om zijn appartement in Monaco te verlaten, trainde hij nog een dagje langer op de rollen. De Ier van Team Sunweb maakte van de gelegenheid gebruik om zijn familie een bezoekje te brengen. “Na twee maand op de rollen kon die 56e dag zonder fiets er wel nog bij.”

jmg

Niets zo frustrerend als binnenskamers moeten trainen, terwijl je collega’s in het peloton foto’s van hun dagelijkse ritjes op de weg posten. Nicolas Roche had er niet zo’n erg in. “Via sociale media konden we toch leuke contacten onderhouden”, vertelt hij aan de Franse krant L’Equipe.

Roche liet tijdens de verplichte quarantaine in Monaco wel een aantal puike prestaties noteren op zijn rollenset. Zo was hij de sterkste in een bergrit in de virtuele Ronde van Zwitserland en begin april moest hij enkel Greg Van Avermaet en Oliver Naesen laten voorgaan in DeRonde2020, de virtuele variant van de Ronde van Vlaanderen

Toen de lockdownregels in het prinsdom versoepeld werden, ging de Ier doodleuk nog voor een extra sessie op de rollen. “Toen ik opstond, was ik nog gemotiveerd om buiten te gaan trainen. Maar toen ik naar het weerbericht keek, zakte de moed in mijn schoenen.”

De Ier ging dan maar op bezoek bij zijn familie. “Ik heb van dat moment gebruikgemaakt om mijn familie te bezoeken, die ik gedurende twee maanden niet gezien heb. Mijn fiets stond al 55 dagen ongebruikt aan de kant. Die 56e dag kon er dan nog wel bij.”

© Instagram Nicolas Roche

© Instagram Nicolas Roche

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten