Laurens Sweeck kan Belgische titel niet verzilveren: “Als dit mij minder gaat opbrengen, dan is dat maar zo”

Foto: BELGA

Het coronavirus zorgt niet alleen voor een verstoring van de voorbereiding op het veldritseizoen, er rijzen ook vragen over de financiële gevolgen voor de ploegen en organisatoren. Voor Laurens Sweeck zou dat weleens zware gevolgen kunnen hebben. “Als mijn Belgische titel nu minder gaat opbrengen, dan is dat maar zo.”

De Belgische kampioen veldrijden zou normaal gezien morgen in Puivelde en zondag in Verrebroek zijn eerste wegwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe veldritseizoen rijden, maar door de corona­maatregelen is het voorlopig wachten op wedstrijden.

“Op zich zijn deze afgelastingen voor ons veldrijders geen drama, omdat het nog een zogenaamde dode periode is”, zegt Sweeck. “We hoeven ons nu niet te tonen. Voor de sponsors telt in principe alleen de winter. Hopelijk zullen ze tegen dan wel iets vinden, zodat de competitie min of meer normaal kan verlopen.”

Als regerend Belgisch kam­pioen had de Schriekenaar in normale omstandigheden uitzicht op een mooi en lucratief winterseizoen. Dat dreigt nu anders uit te draaien. “Je kan je geen betere motivatie voorstellen dan te koersen in de driekleur. Als ik eraan denk, dan begint het nu al te kriebelen. En ja, zo’n nationale trui levert uiteraard ook iets extra op. Over cijfers (bronnen spreken van een verdubbeling van het startgeld, bij Sweeck zou dat van 2.500 naar 5.000 euro gaan, nvdr.) ga ik me niet uitspreken. Dat zijn andermans zaken niet, al wens ik wel op te merken dat de bedragen die circuleren altijd bruto zijn. Liggen die komend seizoen minder hoog, dan is dat maar zo. Hoe jammer dat dan ook is, we zullen er weinig aan kunnen veranderen.”

Bouwplannen

Het dreigende inkomsten­verlies zet alvast geen rem op de plannen van Sweeck. “Ik heb een lap grond gekocht in Schriek, in de straat waar ik opgroeide. Ik kijk nu uit naar een architect en wil zo vlug mogelijk starten met de bouwwerken.”

Laurens Sweeck kan Belgische titel niet verzilveren: “Als dit mij minder gaat opbrengen, dan is dat maar zo”
Foto: Photo News
AANGERADEN