Michel Platini fusilleert FIFA-voorzitter Infantino: “Hij zou zijn mandaat moeten neerleggen”

Michel Platini misliep zelf het voorzitterschap van de FIFA en meent dat Infantino daar voor iets tussenzit © AFP

Michel Platini heeft het niet zo begrepen op Gianni Infantino, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA). De Franse ex-voetballer zegt dat Infantino hem het voorzitterschap van de FIFA kostte. Dat verklaart Platini in een interview met het Zwitserse tijdschrift L’Illustré. “Ik ben duidelijk het slachtoffer van een complot.”

Joost Marynissen

Gianni Infantino en de Zwitserse procureur-generaal Michael Lauber “denken dat ze onaantastbaar zijn en boven de wet staan”, stelt de Franse voormalige UEFA-voorzitter. Platini zag zijn plannen om baas van de FIFA te worden gedwarsboomd toen hij geschorst werd voor het ontvangen van een verdachte som van 1,8 miljoen euro van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

Volgens verschillende onthullingen zouden Infantino en Lauber elkaar de voorbije jaren herhaaldelijk informeel ontmoet hebben. In juni van vorig jaar werd Lauber, die het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA leidde, van die zaak gehaald. Infantino zou Lauber gevraagd hebben een onderzoek naar zijn persoon in te trekken, wat door de FIFA ontkend wordt.

Complot

“Ik denk dat Lauber er zich van bewust is dat hij de grens van het toelaatbare heeft overschreden. En Infantino zou volgens mij zijn mandaat moeten neerleggen”, oordeelt Michel Platini. “Het probleem is dat hij FIFA-voorzitter is geworden door een handige samenloop van omstandigheden, op opportunistische wijze en zonder legitimiteit. Hij gaat dus alles doen om zich vast te klampen aan zijn positie.”

“Dat ik het slachtoffer was van een complot is evident voor mij”, herhaalt de voormalige UEFA-voorzitter, van wie de vierjarige schorsing in oktober 2019 afliep. “In 2016 zou het FIFA-voorzitterschap met erg grote meerderheid voor mij geweest zijn, dat weet iedereen.” Volgens de Fransman heeft Infantino daar met “akkoorden in de coulissen” een stokje voor gestoken.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten