Twee Britten van Manchester City mee in bestuur van Lommel: “Ons jongste broertje van de negen kinderen”

Foto: Dick Demey

Sinds gisteren is 1B-club Lommel SK officieel in handen van City Football Group, de investeringsmaatschappij achter onder meer de Engelse landskampioen Manchester City. Beide partijen gaven een virtuele persconferentie in het stadhuis van Lommel. Voorzitter Paul Kerkhofs, die – toevallig of niet – volledig in het blauw getooid was, maakte de nieuwe structuur van de raad van bestuur bekend.

Hij zetelt daar zelf in, samen met twee mensen van City Football Group: bedrijfs­jurist Simon Cliff en financieel directeur Andy Young. Zij zeiden verheugd te zijn met de samenwerking. “We hebben alles op bijzonder korte tijd moeten realiseren, maar we zijn blij dat de club en de stad Lommel ons snel een comfortabel gevoel gaven om deze stap te zetten”, klonk het.

“Er werd verwezen naar een nieuwe baby, maar wij zien Lommel SK eerder als ons jongste broertje van de negen kinderen van de City-familie. Dankzij onze kapiteins Vincent Kompany en Kevin De Bruyne kent iedereen de kwaliteit van het Belgische voetbal. We hopen sterk bij te dragen aan de club, het land en de reeks. Het is ook voor ons een leerproces. We kijken ernaar uit om samen sterker te worden.”

Door svc, rco
AANGERADEN