Mario Balotteli doorstaat lockdown op zijn eigen manier: “Ik at kartonnen dozen en weet niet of ik nog bal kan controleren”

Foto: EPA-EFE

De ene topsporter gaat al wat makkelijker om met de verplichte quarantaine dan de andere. Voor woelwater Mario Balotelli (29) was het een periode om snel te vergeten. Hij miste zijn familie, stootte op zijn beperkingen in de keuken en heeft vooral geen goed oog op zijn terugkeer op het veld. “Ik weet niet of ik nog een bal kan controleren.”

Mario Balotelli wacht met zijn huidige club Brescia de Italiaanse competitiestart af. Hij hoopt zijn flitsen snel weer op het veld te kunnen tonen, want in de keuken ligt het talent van ‘Super Mario’ duidelijk niet. “Tijdens de eerste dagen at ik gewoon kartonnen dozen en probeerde ik de stenen uit de muur te bijten”, grinnikt de spits in een livegesprek op Instagram met Alessandro Matri . “Ik kan gewoon echt niet koken, maar gelukkig kon ik na enkele dagen eten laten leveren.”

Hij heeft wel geen goed oog op zijn komende prestaties op het veld. “Als je me nu een pass zou geven, ik zou de bal niet kunnen controleren”, zegt de aanvaller tijdens . “Ik heb niéts kunnen doen.”

De conditie onderhouden was dan ook een hele opgave voor de gewezen international. “Zonder looptoestel is het ook onmogelijk om goed te trainen. Ook al was het niet toegestaan, ik heb toch eens een loopje gedaan in het park.”

Balotelli geeft toe dat hij de lockdown bovendien erg eenzaam heeft doorgemaakt.“Ik werd de voorbije weken gek, want ik stond er helemaal alleen voor. Mijn dochter leeft in Napels, mijn zoon bevindt zich in Zürich, mijn moeder moet door haar leeftijd beschermd worden en mijn broers zijn in quarantaine met hun gezin.”

Snel weer voetballen dus. De Serie A wil het seizoen op zaterdag 13 juni heropstarten. Sinds 4 mei mogen de spelers weer individueel trainen op hun club. Vanaf maandag 18 mei krijgen de clubs ook het fiat van minister van Sport Vincenzo Spadafora om de groepstrainingen te hervatten.

Mario Balotteli doorstaat lockdown op zijn eigen manier: “Ik at kartonnen dozen en weet niet of ik nog bal kan controleren”
Foto: AFP
Door jmg
AANGERADEN