Brussels parket bevestigt inverdenkingstelling Dominique Leroy voor handel met voorkennis

© Photo News

Het Brusselse parket bevestigt donderdag dat voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy in verdenking gesteld is voor handel met voorkennis. Gisteren had Leroy’s advocaat Jean-Pierre Buyle het nieuws van de inverdenkingstelling al bekendgemaakt. Volgens haar advocaat blijft Leroy er wel bij dat ze geen handel met voorkennis heeft gepleegd. Het dossier zal nu overgemaakt worden aan het Brusselse parket, dat moet beslissen of het Leroy vervolgt.

“In de maand september 2019 werd een gerechtelijk onderzoek geopend lastens mevrouw Leroy”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. “De onderzoeksrechter heeft in dat kader talrijke onderzoeksdaden uitgevoerd, gevolgd door het verhoor van mevrouw Leroy op 12 mei 2020.”

“Na afloop van dit verhoor werd betrokkene in verdenking gesteld wegens feiten van handel met voorkennis, te Brussel, tussen 24 juli 2019 en 2 augustus 2019, namelijk door te zijn overgegaan tot de verkoop van 10.840 aandelen van Proximus, terwijl de betrokkene voorkennis had die de koers van het aandeel van Proximus waarschijnlijk aanzienlijk zou beïnvloeden, te weten haar vermoedelijke overstap als CEO naar de onderneming KPN en daarmee samenhangend het niet-vernieuwen van haar mandaat als CEO bij Proximus”, klinkt het.

“Zodra het gerechtelijk onderzoek wordt afgesloten, zal de onderzoeksrechter het dossier overmaken aan de procureur des Konings, die vervolgens standpunt zal innemen”, aldus nog de parketwoordvoerster.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten