“Chris Froome onderhandelt over transfer in het tussenseizoen”

Foto: Photo News

Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome bekijkt zijn opties bij Team INEOS. De 34-jarige Brit is einde contract dit jaar en zou al met meerdere ploegen contact hebben gehad omtrent een transfer. Froome zou zelfs een overgang in het tussenseizoen overwegen.

Froome zou volgens de gespecialiseerde website Cyclingnews al met meerdere ploegen in het peloton gepraat hebben. Een handvol teams zou geïnteresseerd zijn om zich te verzekeren van de diensten van de Brit. Een overstap in het tussenseizoen behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Te veel kopmannen?

Froome heeft als grootste doel om een vijfde Tourzege binnen te halen, die dit jaar tussen 29 augustus en 20 september op de kalender staat. Hij zou daarmee op gelijke hoogte komen van Hinault, Anquetil, Indurain en Eddy Merckx. “Mijn droom is om bij mijn pensioen het record van de meeste eindoverwinningen in de Tour te bezitten”, zei Froome daarover in L’Equipe.

Ondanks vier eindzeges is Froome lang niet zeker van het kopmanschap binnen Team INEOS, aangezien de Britse formatie met Geraint Thomas en Egan Bernal nog twee andere kleppers in het rondewerk rondlopen heeft. De Colombiaanse uittredende winnaar liet vorige week al verstaan dat hij “zich niet zal opofferen voor zijn ploegmaats in de Tour.”

“Ik weet nog niet bij welk team”

Twee teams zouden alvast geïnteresseerd zijn om Froome deze zomer al binnen te halen.“Na mijn val vorig jaar en de herstelperiode nadien ben ik vol vertrouwen dat ik de Ronde van Frankrijk kan winnen”, houdt Froome, gecontacteerd door Cyclingnews, zich op de vlakte. “Ik weet nog niet bij welk team dat zal zijn na 2020.”

Een transfer in het midden van het seizoen is wel een zeldzaamheid in het wielrennen. Volgens de regels van de Internationale Wielerunie UCI kan een renner wel van ploeg ruilen tijdens de eerste twee weken van augustus indien alle partijen akkoord zijn. De Australische tijdritspecialist Rohan Dennis maakte in 2014 van zo’n constructie gebruik om Garmin voor BMC te ruilen.

“Chris Froome onderhandelt over transfer in het tussenseizoen”
Met Thomas, Bernal en Froome heeft Team INEOS drie evenwaardige kopmannen in het rondewerk Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN
Meest recent