Novak Djokovic wil tennissen tot z’n veertigste: “Ik ga voor het record van de meeste grandslamtitels”

Bron © BELGA

Foto: AFP

Rafael Nadal en Roger Federer zijn gewaarschuwd. Novak Djokovic is ervan overtuigd dat hij over enkele jaren afscheid neemt als de meest succesvolle tennisser ooit. De 32-jarige Serviër heeft zeventien grandslamtitels op zijn erelijst staan, twee minder dan Nadal en drie minder dan recordhouder Federer.

“Ik heb altijd veel vertrouwen in mezelf”, zei Djokovic in de Amerikaanse tv-show In Depth with Graham Bensinger. “Ik ben nog niet klaar met deze sport, ik heb nog dingen te doen. Ik geloof erin dat ik de meeste grandslamtitels kan winnen en dat ik het record van de meeste weken op nummer 1 kan verbeteren. Dat zijn mijn doelen voor de komende jaren.”

Federer heeft het record van meeste weken aan kop van de wereldranglijst in handen: 310. Djokovic staat op 282 weken. Vanwege de coronacrisis is de huidige ranglijst, aangevoerd door de Serviër, sinds maart ‘bevroren’.

Tennissen tot z’n veertigste

Djokovic verkeerde in blakende vorm voordat de coronacrisis ervoor zorgde dat de hele sportwereld tot stilstand kwam. Hij bezorgde Servië in januari de ATP Cup, won voor de achtste keer de Australian Open en zegevierde daarna ook in Dubai. De Serviër is in 2020 nog ongeslagen in het enkelspel.

In het interview met Graham Bensinger zegt Djokovic dat hij zichzelf nog wel tot z’n veertigste ziet tennissen. “Ik denk niet in limieten”, aldus de Serviër, die jonger is dan Federer (38) en Nadal (bijna 34). Samen vormen ze al jaren de ‘Big Three’ op de ATP Tour. Vooral Federer en Nadal worden vanwege fysieke ongemakken steeds kieskeuriger in het samenstellen van hun programma en ook Djokovic is van plan om minder toernooien te gaan spelen. “Ik ga me focussen op de grandslams en de toernooien waar ik van houd”, besloot hij.

LEES OOK. (N+) Lief zijn tegen water, bevriend met bomen en tegen een coronavaccin: de gekste kantjes van Novak Djokovic

Novak Djokovic wil tennissen tot z’n veertigste: “Ik ga voor het record van de meeste grandslamtitels”
Djokovic wil Roger Federer graag voorbijsteken. De Zwitser is nog steeds de recordhouder met 20 grandslamtitels Foto: EPA-EFE
Door jmg
  • AANGERADEN