Amerikaanse tennisfederatie wil US Open volgens plan in New York houden: “Desnoods achter gesloten deuren”

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Amerikaanse tennisbond (USTA) heeft donderdagavond aan AFP verklaard dat het niet van plan is de US Open, die voorzien is tussen 31 augustus en 13 september, weg te halen uit New York. “Het is de bedoeling te organiseren in New York en op de vastgelegde data”, zei woordvoerder Chris Widmaier.

Het internationale tennis ligt intussen meer dan twee maanden stil omwille van de wereldwijde coronacrisis. New York, waar traditioneel de US Open plaatsvindt, werd intussen zwaar getroffen. Het is het epicentrum van het virus in de Verenigde Staten en daarom werd in verschillende Amerikaanse media al gesuggereerd de US Open dit jaar te verplaatsen naar Indian Wells (Californië) of Orlando (Florida).

De New York Times bracht woensdag echter al naar buiten dat er nog geen serieuze gesprekken zijn geweest met miljardair Larry Ellison, de eigenaar van het tenniscentrum van Indian Wells. In Orlando is de infrastructuur dan weer niet klaar om zoveel publiek te ontvangen. Er zouden ook werken moeten gebeuren om de wedstrijden live te kunnen uitzenden.

“We begrijpen dat er geruchten zijn”, vervolgde Widmaier. “Maar we willen duidelijk zijn. We onderzoeken alle mogelijkheiden, maar de kans is klein dat we van locatie veranderen. We zijn voorbereid op alle scenario’s. Een editie achter gesloten deuren ligt ook op tafel.”

In juni zal er een beslissing genomen worden over het doorgaan van de US Open en in welke omstandigheden dat zal zijn.

Amerikaanse tennisfederatie wil US Open volgens plan in New York houden: “Desnoods achter gesloten deuren”
Foto: AFP
  • AANGERADEN