Lotto-Soudal test renners op antilichamen: “Coronavirus kan effect hebben op de werking van het hart”

Lotto-Soudal. Foto: Photo News

Vrijdagvoormiddag verzamelden enkele renners van Lotto-Soudal, waaronder Steff Cras, in het Gentse Energy Lab. Ploegdokter Jens De Decker was ook aanwezig en testte de renners op mogelijke antilichamen van Covid-19.

“Wanneer onze renners in aanraking zijn gekomen met het coronavirus en dus antistoffen aanmaken, willen we dat absoluut weten. Het is nog niet honderd procent wetenschappelijk bewezen, maar mogelijk heeft het coronavirus effect op de werking van het hart. Uit voorzorgsmaatregelen zullen wij elke renner met anti-lichamen in zijn lijf aan een extra cardiovasculaire screening onderwerpen.”

“Dat geldt voor onze ploeg, maar ook andere ploegartsen zijn van dezelfde mening. Renners zijn topsporters en vergen veel van hun lichaam. We willen alle risico’s vermijden.” Ongeveer zes procent van de Belgische bevolking heeft al antilichamen in zijn lichaam. Op een totaal van 28 renners komt dat neer op twee man. “De renners die we nu al hebben onderzocht, testten allen negatief”, aldus De Decker.

Door bvc
AANGERADEN