Belgisch Speler van het Jaar Hans Vanwijn trekt naar Dijon: “Ik wil me als speler verder ontwikkelen”

Belgisch Speler van het Jaar Hans Vanwijn trekt van bekerwinnaar Antwerp Giants naar Dijon. Vanwijn, ex-Leuven Bears en Limburg United, was de voorbije drie seizoenen bij Antwerp Giants aan de slag en won in 2019 en 2020 met de Sinjoren de Beker van België.

Hij speelde met de Giants in 2018 en 2019 ook de titelfinale. Hans Vanwijn debuteerde onder coach Eddy Casteels in 2015 bij de Belgian Lions. De 25-jarige en 2m08 grote Limburger was de voorbije campagne in de Euromillions League goed voor een gemiddelde van 13 punten, 7 rebounds en 3 assists. In de Champions League was hij goed voor gemiddeld 10 punten, 5 rebounds en 3 assists.

“Ik kende drie mooie jaren bij Antwerp Giants. De connectie met de fans, ploegmaats en staf was fantastisch en dat leidde de afgelopen campagne naar tweede bekerwinst op een rij en naar de mooie bekroning van Speler van het Jaar (referendum Het Nieuwsblad). Op mijn 25ste is het echter het moment om naar het buitenland te trekken. De Franse Pro A is weer een stap vooruit en Dijon een ambitieuze topclub. Ik kijk uit naar mijn eerste buitenlandse avontuur en wil me als speler dan ook verder ontwikkelen,” aldus Hans Vanwijn.

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN