VRT maakt sitcom met acteurs uit dezelfde ‘bubbel’

Links: Sven De Ridder. Rechts: Machteld en Danny Timmermans.

Links: Sven De Ridder. Rechts: Machteld en Danny Timmermans. © carloc

Filmen in tijden van corona, dat vraagt om creatieve oplossingen. Bij Thuis doen ze het met social distancing op de set. Ketnet gooit het over een compleet andere boeg: met Ik u ook werkt de jeugdzender aan een fictiereeks waarbij de hele cast bestaat uit acterende koppels en gezinnen. Acteurs die in het dagelijkse leven in elkaars bubbel zitten, dus.

dvg

Zo gaat de hoofdrol naar Gloria Monserez, de 18-jarige dochter van Machteld Timmermans (Goedele uit FC De Kampioenen). Zij en haar partner Danny Timmermans, die ook in W817 al een koppel speelden, nemen net zoals in het echte leven de rol van mama en pluspapa voor hun rekening. Koen Monserez, de vader van Gloria, speelt de papa van Gloria’s personage Lou.

© carlo coppejans

De aanpak is een primeur in Vlaanderen. “Alles wordt gefilmd bij de acteurs thuis”, zegt Els Roovers van Ketnet. “Zo kunnen we de coronamaatregelen tijdens de opnames altijd respecteren. Wel verwijzen we in het verhaal niet naar de crisis, zodat het een duurzame reeks wordt. We willen dat de kijkers er nog lang van kunnen genieten.”

Naast het gezin van Machteld Timmermans doen ook andere families mee. Sven De Ridder en zijn dochter Robin kruipen in de huid van nonkel en nicht, Wittekerke-acteur Ron Cornet en zijn Nederlandse echtgenote Anne-Mieke Ruyten spelen de grootouders. Ik u ook wordt een sitcom met 20 afleveringen van telkens 15 minuten. De reeks moet in het najaar op antenne gaan.

Aangeboden door onze partners

Lees ook