Eddy Merckx ziet Chris Froome niet graag vertrekken bij Ineos: “Dan wordt een vijfde Tourzege wel heel moeilijk”

Bron © Cyclingnews

Merckx feliciteert Froome bij zijn eerste Tourzege in 2013 Foto: Photo News

Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af en er wordt druk gespeculeerd over een vervroegde overgang in augustus. Het is nog onduidelijk of Chris Froome (34) bij de start van de Tour nog bij Team Ineos zal rijden. Vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx denkt dat een nieuwe gele trui voor Froome bij een vertrek geen sinecure wordt.

Wielerwebsite Cyclingnews kwam vorige week met het nieuws dat Chris Froome zijn aflopende contract bij Team Ineos niet zou verlengen. Hij zou zelfs overwegen om in augustus al de deur achter zich dicht te trekken bij de Britse WorldTour-ploeg. Froome is niet langer zeker van het absolute kopmanschap binnen zijn team. Tegen de start van de Tour zal hij 35 jaar zijn en met Geraint Thomas en Egan Bernal heeft Team Ineos nog twee kleppers in het rondewerk rondlopen.

Bij Eddy Merckx steken ook de twijfels de kop op of Froome na zijn doodsmak in de Dauphiné vorig jaar opnieuw helemaal de oude wordt. “Ik kan niet inschatten in welke mate Froome volledig hersteld is van die val in de Dauphiné”, vertelt Merckx in een interview met de Italiaanse krant La Stampa. “Ik las ook dat hij Ineos misschien zou willen verlaten omdat hij moeite heeft met de interne rivaliteit en de aanwezigheid van Bernal en Thomas daar.”

Merckx betwijfelt dan ook Froome een goede keuze zou maken indien hij Ineos ruilt voor een andere ploeg. “Een vijfde Tour binnenhalen zal heel moeilijk worden voor Froome als hij niet over zo’n sterke ploeg beschikt als bij zijn vorige overwinningen.”

Eddy Merckx weet waarover hij spreekt. ‘De Kannibaal’ behoort samen met Jacques Anquetil, Miguel Indurain en Bernard Hinault tot het selecte kransje toprenners die de Tour vijf keer wisten te winnen. Chris Froome heeft 4 gele truien in zijn kast hangen en zou zich dus bij dit illustere viertal kunnen voegen met een vijfde eindzege.

LEES OOK. (N+) Chris Froome nog voor Tourstart weg bij Ineos? Maar welke andere ploeg kan/wil dat betalen?

Eddy Merckx ziet Chris Froome niet graag vertrekken bij Ineos: “Dan wordt een vijfde Tourzege wel heel moeilijk”
Egan Bernal gaat dit jaar voluit voor een tweede Tourzege op rij Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN
Meest recent