Tim Merlier versus Caleb Ewan in ‘The Challenge of Stars’

© Photo News

Tim Merlier is een van de vedetten die mee doet aan ‘The Challenge of Stars’. Dat is een virtueel knock-out toernooi dat Giro-organisator RCS houdt tussen enerzijds acht sprinters en anderzijds acht klimmers. De Belgische kampioen is in deze machtsstrijd op het onlineplatform Bkool uitgeloot tegen de Australiër Caleb Ewan. Het virtuele terrein is een stukje kabbelend Toscane van 1,9 km.

hc

Een andere opvallende naam is die van Chris Froome die het bij de klimmers opneemt tegen Warren Barguil. Thomas De Gendt zit ook onder de acht die een virtuele portie Stelvio (2,9 km tussen 8,7 en 12,7 procent) moeten rijden. De Semmerzakenaar neemt het op tegen Rafal Majka. De wedstrijden worden het weekend van 23 en 24 mei uitgezonden op tv en zijn ook online te volgen op Facebook, Twitter en Instagram. Sporza is de host broadcaster van het evenement.

De wedstrijden bij de sprinters: Fabio Jakobsen versus Mads Pedersen, Pascal Ackermann tegen Nacer Bouhanni, Tim Merlier versus Caleb Ewan en Matteo Trentin versus Filippo Ganna.

De wedstrijden bij de klimmers: Chris Froome versus Warren Barguil, Jakob Fuglsang tegen Giulio Ciccone, Vincenzo Nibali versus Simon Geschke en Rafal Majka tegen Thomas De Gendt.

© The Challenge of Stars

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten