Richie Porte focust op Tour in september: “Minder hitte en wat ruwer weer in de bergen”

Een vijfde plaats in 2016 is het beste resultaat van Porte © Photo News

De Ronde van Frankrijk is voor Richie Porte dit seizoen het hoofddoel. Dat bevestigt hij op de website van zijn team Trek-Segafredo.

jmg

“Nadat de hertekende kalender bekend werd, ging het zeker gemakkelijker om weer te trainen tijdens de lockdownperiode. Sinds een week mag ik opnieuw op de weg trainen en uiteraard blijft het vuur branden voor de Tour. Als je evenwel negen weken niet op de weg heb getraind, is dat een schok voor je systeem. Wielrennen is een sport waarin je naar doelen toewerkt, dus is het goed dat er nu een kalender is”, benadrukt de 35-jarige Australiër, die in Monaco woont.

“De Tour is mijn hoofddoel van het seizoen en hij begint met een bonus op mijn lokale wegen in Nice”, verwijst Porte naar de start van La Grande Boucle eind augustus. “Niettemin gaan we met een Tour in september op onbekend terrein. Ik weet niet hoe verschillend het zal zijn, maar de hitte zal minder groot zijn en in de bergen kan het weer wat ruwer zijn.”

Porte is een van de weinige renners die dit ingekorte seizoen al van de zege mocht proeven. Hij won een rit en het eindklassement in de Tour Down Under en werd ook derde in Parijs-Nice.

“Ik kende een uitstekend seizoensbegin”, bevestigde Porte. “Maar daarna volgde een vreemde periode zonder koersen. Je kon zelfs de fiets niet op. Dat we op het einde van het jaar nog races krijgen, is goed voor de sport.”

Vorig jaar eindigde Porte als elfde in de Tour. Zijn beste resultaat is een vijfde plaats in 2016.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten