‘Bad boys’ Adil & Bilall beginnen aan komische Vier-serie over jonge moslim

© ISOPIX

Coronacrisis of niet, binnen een maand start Vier met de opnames van de nieuwe fictiereeks ‘Grond’. In de regiestoel zitten ‘bad boys’ Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34).

Tom Vets

De plannen voor Grond zijn niet nieuw. Al sinds 2017 zit het project in de pijplijn. Het verhaal komt uit de koker van De twaalf-acteur en theatermaker Zouzou Ben Chikha (49), die samenwerkte met Wannes Cappelle (40) en Dries Heyneman (41). Die laatste twee schreven mee aan Bevergem.

Grond gaat over een jonge kerel uit de moslimgemeenschap die op het lumineuze idee komt om heilige grond naar Vlaanderen te halen, zodat overleden moslims hier begraven kunnen worden. Maar een zwaarmoedige reeks wordt het niet: Grond is vooral komisch drama, met de nodige actie. Spek naar de bek van Patser-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, die de opnames gedeeltelijk voor hun rekening nemen. Mathieu Mortelmans is aangesteld als derde regisseur. Over de cast wil Vier nog niets kwijt.

Eind juni

Grond is een van de eerste series die wordt opgestart sinds de coronacrisis. Verrassend is dat de scenario’s niet zijn aangepast aan de huidige situatie. Wel wordt op de set extra aandacht besteed aan de veiligheidsvoorschriften. De opnames voor de acht afleveringen starten eind juni en lopen de hele zomer. Ze vinden bijna volledig in het Brusselse plaats.

LEES OOK