Alberto Contador fileert de Tourkandidaten: “Bernal topfavoriet, maar niemand kon Quintana bergop volgen dit seizoen”

Foto: Photo News

Heel veel hebben de klassementsrenners nog niet kunnen tonen in het vreemde wielerjaar, maar Alberto Contador waagt zich al aan een voorspelling van de kansen van de voornaamste deelnemers op de eindzege in de Tour de France. De tweevoudige Tourwinnaar denkt dat vooral Egan Bernal kansmaakt op een tweede gele trui op rij in Parijs.

“Als ik nu een topfavoriet zou moeten aanduiden, zou ik zonder twijfel voor Egan Bernal gaan”, vertelt de gewezen renner bij de Colombiaanse radiozender Caracol. “Hij heeft een sterk team achter zich. Bovendien is Bernal ook al erg volwassen, zowel in de koers als ernaast.”

Ook zijn ploegmaat Chris Froome schrijft Contador nog helemaal niet af. “Hij heeft nog steeds het potentieel om de Tour te winnen. Froome weet ook net als Bernal wat het inhoudt om de Tour binnen te halen. Daarom zet ik Primoz Roglic en Tom Dumoulin een trapje lager: zij wisten nog nooit op het hoogste schavotje te eindigen.”

De Tourwinnaar van 2007 en 2009 schuift tenslotte Nairo Quintana naar voor. De kopman van Arkéa-Samsic maakte indruk tijdens de start van het seizoen: hij won de Tour de la Provence, de Tour des Alpes-Maritimes et du Var en hij zette de koninginnenrit van Parijs-Nice op indrukwekkende wijze naar zijn hand.

“Niet veel mensen durven hun geld nog op Quintana zetten, maar wat hij dit seizoen al laten zien heeft, was ronduit indrukwekkend”, zegt Contador over de kleine Colombiaanse berggeit. “Quintana domineerde bergop: niemand was tot nu toe in staat om hem te volgen. Hij kan nog altijd de Tour de France winnen, ja.”

Alberto Contador fileert de Tourkandidaten: “Bernal topfavoriet, maar niemand kon Quintana bergop volgen dit seizoen”
Quintana triomfeert in de koninginnenrit van Parijs-Nice Foto: Getty Images
Door jmg
AANGERADEN