Abonnee worden? Kies je leesformule

20/05/2020 - Economie
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De Britse lagekostenmaatschappij vliegt ook op Zaventem.  REUTERS

Gegevens 9 miljoen EasyJet-klanten gestolen

Luchtvaartmaatschappij EasyJet is getroffen door een grote dataroof. Daarbij zijn onder meer mailadressen en reisplannen van 9 miljoen klanten buitgemaakt. Van 2.208 klanten bemachtigden de daders ook kredietkaartgegevens. De Britse maatschappij vliegt ook op Zaventem. Of er ook Belgen slachtoffer zijn, is niet bekend.

Het is niet bekend door wie de roof is uitgevoerd, maar de maatschappij spreekt van “een aanval van een zeer geavanceerde bron”. Volgens EasyJet zijn er geen aanwijzingen dat persoonlijke informatie is misbruikt. Informatie over reisplannen kan wel worden gebruikt voor phishing, waarbij mensen schadelijke maar echt ogende links toegestuurd krijgen.

EasyJet zegt dat het al contact heeft opgenomen met de mensen van wie de kredietkaartdata waren buitgemaakt, en dat het in de komende dagen de anderen informeert. “Als we geen contact met je opnemen, is er geen toegang geweest tot je informatie”, klinkt het. De Britse overheid en de Britse privacywaakhond zijn op de hoogte gebracht.(krs, blg)

AANGERADEN