BC Filou Oostende verplaatst feest voor 50ste verjaardag tot najaar 2021

Foto: Rudy DECLERCK

BC Filou Oostende, met 21 landstitels, 19 bekers van België en 11 Supercups de meest succesvolle basketclub in België, had grote plannen om samen met fans, commerciële partners en sportieve partners (Basket@sea) een groot verjaardagsfeest naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag te organiseren in Kursaal Oostende in november van dit jaar. Tot COVID-19 er anders over besliste.

Chris Jonckheere kreeg als lid van de Task Force van BC Filou Oostende de vraag om het verjaardagsfeest uit te tekenen omdat hij ervaring heeft met de organisatie van dergelijke grote events. “Alles was uitgeschreven: een verjaardagsdiner, een sfeerconcert, reünie van voormalige idolen, een onlinebevraging van abonnees en fans, een boek en een Filou-party. Op het moment dat we de sales-knop gingen indrukken, brak de coronacrisis uit”.

Maar het feest is niet van de baan. ‘Het is uitgesteld maar niet verloren”, benadrukt voorzitter Johan Verborgh.. “We hebben beslist om de 50ste verjaardag met een jaar vertraging te organiseren. We nemen geen enkel risico en stellen meteen uit tot najaar 2021. Ik denk dat onze fans en onze nieuwe uitgebreide basketfamilie een feest verdienen. En hopelijk kunnen we intussen onze trofeeënkast nog wat meer vullen, want ook volgend seizoen zullen we een ploeg opstellen die kan meedingen voor titel en beker in de EuroMillions Basketball League. Met Basket@sea beschikken we over heel wat (jeugd)ploegen die de ambitie hebben om bovenin de klassementen te spelen”.

Geluk bij ongeluk

De voorzitter van het organisatiecomité, Jean-Pierre Vanhooren, geraakte eind maart bovendien geveld door het virus. “We zijn opgelucht dat Jean-Pierre er weer bovenop is. Hij kreeg het hard te verduren en we kregen regelmatig het foutieve bericht dat hij overleden was. Maar hij heeft duidelijk het hart van een echte BCO-krijger en hij is intussen bezig een (weliswaar) lange revalidatie”, licht Chris Jonckheere opgelucht toe.

Door rpo
  • AANGERADEN