Was de cast van ‘Friends’ te blank? Lisa Kudrow reageert op critici

Foto: NBC

Was Friends, de hyperpopulaire sitcom uit de jaren 90, te wit? Dat is in elk geval een veelgehoorde kritiek. Nu heeft een van de ‘friends’ gereageerd op de critici.

Actrice Lisa Kudrow (56), die de rol van Phoebe vertolkte, heeft in een interview met The Times gereageerd op die kritieken. Indien Friends in 2020 gemaakt zou worden, “dan was het zeker niet met een helemaal witte cast”, zegt ze.

Was de cast van ‘Friends’ te blank? Lisa Kudrow reageert op critici
Lisa Kudrow. Foto: Photo News

Nog volgens de actrice moeten mensen de show bekijken als een “tijdcapsule uit de jaren 90”. “Ik denk dat we op die manier naar Friends moeten kijken en niet vanwege alle dingen die beter hadden gekund.”

LEES OOK. De bekendste barman is onherkenbaar geworden: de lange, trage weg neerwaarts van Gunther uit ‘Friends’

Eigenlijk was de sitcom voor die tijd erg progressief, zegt ze. “Er was een personage wiens vrouw op late leeftijd uit de kast kwam en die op dat moment zwanger was van hem. In de show hebben ze het kind samen opgevoed.” Op de vraag hoe Phoebe en haar echtgenoot de lockdown zouden beleven, zei ze: “Ik denk dat, indien Phoebe tegen dan al kinderen zou hebben rondlopen, ze heel militaristisch zou zijn wat betreft kunst. Dus het hele huis zou vol grote absurde kunstprojecten staan.”

bekijk ook

Nooit naar Friends gekeken? Met deze samenvatting ben je in minder dan drie minuten helemaal mee

Courteney ‘Monica’ Cox speelt hilarische scène uit ‘Friends’ na

Door adm
AANGERADEN