Geen ‘Vive le vélo’ in juli, wel ‘Vive la vie’

© © VRT Sofie Silbermann 2018

Koersliefhebbers moeten het deze zomer zonder ‘Vive le vélo’ doen. Maar toch schuift Karl Vannieuwkerke (49) aan zijn tafel. In ‘Vive la vie’ heeft hij het voor een keer niet over de Tour, wel over het leven na corona. “Eens niet over sport praten, dat bevalt me.”

Dennis Van Goethem

Omdat de Ronde van Frankrijk is uitgesteld tot september, verdwijnt in juli ook Vive le vélo uit het avondschema van Eén. Dat houdt Karl Vannieuwkerke niet tegen om de baan op te gaan met een talkshow. Vive le vélo wordt Vive la vie, een praatprogramma met iedere avond twee bekende gasten op een bijzondere plek in Vlaanderen. Vannieuwkerke voelt hen aan de tand over het dagelijkse leven dat zich weer op gang trekt en probeert zo wat gezelligheid binnen te brengen in de huiskamers tijdens een voorts lege zomermaand.

“Opdrachten buiten de sport zijn me voorbije jaren uitstekend bevallen”, zegt Vannieuwkerke. “Maar ook de goesting om rond te trekken in Vlaanderen was groot. Dus proberen we met Vive la vie de mensen mee te nemen op een positieve golf, en ondertussen hen te laten genieten van de schoonheid van ons land.”

Hoe de talkshow er precies zal uitzien en wie de gasten worden, maakt Vannieuwkerke pas later bekend. Zal wel aanwezig zijn: de tafel van Vive le vélo. Maar dat zullen enkel de praatgasten merken, want door de coronomaatregelen gaat de VRT er voorlopig van uit dat het programma zonder publiek wordt opgenomen. Vive la vie gaat in juli van start op Eén.

LEES OOK