Nog een jaartje extra voor Axel Hervelle bij Spirou Charleroi op het parket?

Foto: BELGA

Axel Hervelle zou normaal gezien na dit seizoen de basketbalkets definitief aan de haak hangen. Na een schitterende carrière in vooral Spanje en bij Real Madrid en Bibao (2004-2018) met twee titels en winst in de EuroCup met Real was hij het voorbije seizoen bij Charleroi aan de slag.

Op 8 maart verloor hij met de Spirous de finale de Beker van België in Vorst Nationaal tegen Antwerp Giants. Een week later werd beslist om de competitie in de EuroMillions League en omwille van het corona virus definitief te stoppen. Normaal gezien zou Axel Hervelle volgend seizoen de nieuwe general manager worden van Charleroi. In de Waalse krant LDH laat hij horen dat hij twijfelt. “Ik weet niet of ik op zo een wijze mijn carrière kan afsluiten. Ik heb het er emotioneel moeilijk mee,” aldus de intussen 37-jarige ex-Belgian Lion. “Ik ga er nog eventjes over nadenken en zal in de directe toekomst een beslissing nemen.”

Geen kampioen aanduiden

Hervelle gaf ook nog zijn gedacht over de beslissing om het kampioenschap te beëindigen. “Een correcte beslissing, maar we hadden geen kampioen moeten aanduiden. In het volleybal hebben ze het ook niet gedaan. We hadden dat ook in basketbal moeten doen en de rangschikking moeten gebruiken om de Europese plaatsen aan te duiden.”

Zonder publiek financieel niet haalbaar

Axel Hervelle hoopt uiteraard dat de nieuwe campagne op 3 oktober van start kan gaan. “Wedstrijden spelen achter gesloten deuren is echter ondenkbaar, zeker vanuit economisch oogpunt. In tegenstelling tot andere grote sporten zoals bijvoorbeeld voetbal of Formule 1, leeft het Belgisch basketbal niet op tv-rechten. Dit maakt me echt zorgen, want in basketbal komen de inkomsten voornamelijk uit particuliere sponsoring, die heel duidelijk afneemt, maar ook uit supporters die naar onze wedstrijden komen kijken. En als er geen geld meer binnenkomt, weet ik niet hoe we de spelers gaan betalen. Dus nee, wedstrijden spelen achter gesloten deuren is volkomen ondenkbaar. We zullen opnieuw moeten beginnen, met toeschouwers, terwijl we de juiste oplossing moeten vinden om ieders veiligheid en gezondheid te garanderen” ,besluit Axel Hervelle.

Door Patrick Ceulemans
AANGERADEN