Coronaraad levert 62 voorstellen op voor relanceplan

Er was geen publiek toegelaten in het CC. Foto: RR

Heist-op-den-Berg -

De extra coronagemeenteraad in Heist-op-den-Berg heeft 62 voorstellen opgeleverd van de verschillende partijen. Die worden nu verder op hun populariteit getoetst.

Er werd deze week een extra gemeenteraad georganiseerd, om zo over de partijgrenzen heen te kunnen brainstormen over mogelijke coronamaatregelen. De 35 gemeenteraadsleden kwamen daarvoor samen in de Blauwe Zaal van CC Zwaneberg omdat daar voldoende afstand gegarandeerd kon worden tussen elke deelnemer. Publiek was niet toegelaten. “We willen vroeg in het beslissingsproces alle partijen de kans geven tot participatie”, duidt burgemeester Luc Vleugels (CD&V). “Zo willen we tot een maatschappelijk breed gedragen relanceplan voor Heist komen.”

Er volgde een hele waslijst aan voorstellen: 62 om precies te zijn. Zo werden onder andere parkeertijd verlengen, horecacheque uitreiken, grotere terrasstroken, markten in deelgemeenten, Bergstraat als fietsstraat of woonerf, thuisverkooppunten in de kijker zetten, aandacht voor geestelijke gezondheid, belronde naar jongeren, skateterreinen openstellen, renteloze leningen voor verenigingen, uitstel bedrijfsbelasting, laptop voor kwetsbare ouderen, handgel voor mensen in armoede en promotie voor digitaal lokaal winkelen besproken.

Er was een systeem met rode en groene kaarten vooropgesteld, maar door de grote oogst aan voorstellen werd tijdens de vergadering beslist dat dat te tijdrovend zou zijn. “We vragen daarom dat de raadsleden tegen 27 mei een score van 1 tot 5 geven op alle voorstellen zodat we een zicht krijgen op de populariteit”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Carl De Bie (Open Vld) aan.

Door bepr
MEER OVER HET CORONAVIRUS
Meest recent