Graslei meteen bezaaid met zwerfvuil: “Asociaal gedrag. Wij rekenen op de burgerzin”

Foto: twitter.com/depoolreiziger

Gent -

Een triestig zicht donderdagochtend op de Graslei. Verschillende hoopjes afval, vooral papieren zakjes van de McDonald’s in de buurt, waren argeloos achtergelaten op straat. “Een ontgoocheling”, klinkt het bij Ivago.

De versoepeling van de coronamaatregelen zorgt meteen opnieuw voor meer zwerfvuil in de Gentse straten. En dat laat zich meteen ook zien op de Graslei. Een passant kon donderdagochtend een foto nemen van de met papieren zakjes en bekers bezaaide kasseien aan het water.

Er lagen verschillende hoopjes met vooral papieren zakjes, maar ook glazen flesjes, blikjes en allerlei kartonnen hamburgerdoosjes. Die werden daar waarschijnlijk de vorige avond achtergelaten door mensen die eten afhaalden in de McDonald’s in de buurt.

Asociaal gedrag

Bij afvaldienst Ivago klinkt ontgoocheling. “Wij doen ons best om ook in deze moeilijke tijden van corona voor een zo optimaal mogelijke dienstverlening te zorgen. Maar wij rekenen ook op de burgerzin van de mensen. Dit getuigt van weinig respect voor het openbaar domein.”

Ook schepen van Openbare Netheid Bram Van Braeckevelt (Groen) is niet te spreken over het voorval. “Dit is echt asociaal gedrag en valt te betreuren. Wie Gent graag ziet, zet met plezier enkele stappen richting vuilnisbak.”

Zwerfvuil is een hardnekkig probleem op de Graslei, dat de voorbije jaren al herhaaldelijk is aangekaart. Er werden vorig jaar nog grotere afvalkorven geplaatst, maar die kunnen taferelen zoals donderdagochtend niet tegenhouden.

Door Marthe Laureys
AANGERADEN
Meest recent