Ongezien: Disney+ maakt kortfilm over jonge homo

Een klein LGBT-personage in een Disney-film, dat is niet nieuw. Maar een jongen die uit de kast komt tegenover zijn ouders in de hoofdrol? Dat is wel nieuw. Het is het verhaal van de nieuwe Pixar-kortfilm Out, die verschijnt op Disney+ in de SparkShorts-reeks op het streamingplatform.

Daarin gaat Greg samenwonen met zijn vriend Manuel. Alleen heeft hij nog niet aan zijn ouders verteld dat hij homoseksueel is. Die ouders staan algauw aan zijn deur om hem te helpen met de verhuis. Om duidelijk te maken dat de waarheid vertellen makkelijker is dan alles te proberen verstoppen, krijgt Greg de hulp van toverdieren, een hond en een kat die zich op een regenboog voortbewegen.

In de recente Pixar-film Onward was het nevenpersonage politieagente Spector, een cyclope, al lesbisch. Het zorgde ervoor dat de film geband werd in het Midden-Oosten. Maar dat was geen hoofdrol. Marvel, waar Disney eigenaar van is, kondigde wel eerder al aan dat Valkyrie lesbisch is en dat er in The eternals een homokoppel te zien zal zijn.

Door eadp