Na de ‘kus’, nu een doelpunt voor Boyata. Ook Lukebakio scoort in Berlijnse derby

Foto: REUTERS

Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata hebben met Hertha BSC stadsgenoot Union Berlijn eenvoudig over de knie gelegd. Dankzij een sterke tweede helft en een doelpunt van beide landgenoten kon Die Alte Dame juichen in een leeg Olympiastadion. Het werd 4-0 voor Hertha.

Wat normaal een sfeervolle stadsderby moest zijn, werd nu een kille ontmoeting met lege tribunes tussen Hertha en Union Berlijn. Nauwelijks een puntje scheidden de twee Berlijns ploegen van elkaar voor de aftrap. Voor de pauze leken de ploegen in de hoofdstad dit evenwicht ook te bestendigen: er vielen geen doelpunten in het duel der middenmotors, al kon Lukebakio wel al eens dreigen. De 22-jarige aanvaller kon alleen op doelman Gikiewicz af, maar hij werd gestuit.

In de tweede helft was Union er na twee snelle doelpunten aan voor de moeite. Ibisevic opende de score met het hoofd en nauwelijks een minuut later maakte Lukebakio zijn misser uit de eerste helft goed. Op aangeven van diezelfde Ibisevic omspeelde hij dit keer wel de doelman en legde de 2-0 eenvoudig binnen. Lukebakio komt zo op 6 doelpunten dit seizoen in de Bundesliga.

Boyata opnieuw in de schijnwerpers

Tien minuten voor tijd bezegelde Boyata het lot van de ‘bezoekers’ helemaal, nadat Cunha op het uur voor de 3-0 had gezorgd. Op een hoekschop legde de verdediger de 4-0 eindstand vast.Boyata eist zo voor de tweede week op rij een hoofdrol op. Vorige zaterdag was hij nog kop van jut na de knappe zege van zijn ploeg bij Hoffenheim omdat hij ploegmaat Marko Grujic schijnbaar op de wang kuste. Het leek op een overtreding van de gedragscode die gründlich wordt nageleefd in de Bundesliga, maar Boyata kon zijn vel de dag nadien redden. Hij wou zijn ploegmaat immers “enkel aanwijzingen geven, het was geen doelpuntenviering.” Deze vrijdagavond mocht hij wél juichen.

Morgen ontvangt Koen Casteels met Wolfsburg Borussia Dortmund. Bij de Borussen rekenen ze op Thorgan Hazard, die vorige week goed was voor een doelpunt en een assist in de derby tegen Schalke 04. Voor Axel Witsel komt de wedstrijd nog te vroeg: de middenvelder is nog steeds out met een spierblessure.

Na de ‘kus’, nu een doelpunt voor Boyata. Ook Lukebakio scoort in Berlijnse derby
Lukebakio omspeelt Gikiewicz en scoort de 2-0 Foto: REUTERS
Na de ‘kus’, nu een doelpunt voor Boyata. Ook Lukebakio scoort in Berlijnse derby
Boyata kopt de 4-0 binnen Foto: EPA-EFE
Na de ‘kus’, nu een doelpunt voor Boyata. Ook Lukebakio scoort in Berlijnse derby
Foto: AFP
Door jmg
AANGERADEN