Wordt Felice Mazzu de nieuwe coach van Union? Brusselse 1B-club wil haar beoogde coach niet laten kapen door Standard

Foto: Photo News

Felice Mazzu (54) is in vergevorderde onderhandelingen met Union Sint-Gillis. De 1B-club wil de ervaren coach zo snel mogelijk binnenhalen alvorens Standard hem helemaal opvrijt als potentiële opvolger van Michel Preud’homme. Union lijkt aan het langste eind te trekken, want Mazzu staat op het punt om te tekenen.

Wie dacht dat Felice Mazzu op zijn blote knieën naar Sclessin zou kruipen: denk opnieuw. Sinds Mazzu in november werd ontslagen bij RC Genk – ook na interne tegenwerkingen – wil hij niet per se meer naar de allergrootste club. Hij wil het interessantste project. Standard coachen is mooi, maar Union in 1B charmeert hem evenzeer en zelfs meer.

De Brusselse club is al enige tijd geïnteresseerd in de Italo-Belg. Sinds uitlekte dat Standard in Mazzu de ideale opvolger ziet van Michel Preud’homme schakelde de 1B-club nog een versnelling hoger. Vorige week werd een officieel voorstel naar Mazzu’s entourage gestuurd en ondertussen naderen de besprekingen tussen de club en manager Mogi Bayat hun eindfase. Union verbrak gisteren alvast de samenwerking met huidig coach Thomas Christiansen en verwacht eerstdaags de handtekening van Mazzu.

In het Dudenpark moet Felice Mazzu een team samenstellen die een goeie mix is tussen jeugd en ervaring waarmee de club naar 1A kan promoveren. Twee jaar na zijn overname vindt de steenrijke Engelse eigenaar Tony Bloom – die ook Brighton & Hove bezit – het immers tijd om te oogsten. Daarom heeft Union een trainer nodig die het klappen van de zweep kent.

Slikken voor Standard

Voor Standard wordt Mazzu’s keuze slikken. Als Michel Preud’homme straks aankondigt dat hij stopt als trainer, moeten de Luikenaars een andere coach zoeken. Marc Wilmots schoof zichzelf naar voren, maar hij wordt het niet.

Op zijn beurt hoopt Mazzu bij Union allicht de werkvreugde terug te vinden van het begin van zijn carrière toen hij, ook al in het Brusselse, naam maakte bij White Star Woluwe en daarna jarenlang succes kende bij Charleroi. Zijn verleden als succestrainer bij de Karolo’s, speelt op de achtergrond trouwens mee om niet te opteren voor Standard. Dat blijft moeilijk liggen bij sommige Luikse fans. Het feit dat Standard met een beperkter budget topdrie-ambities moet realiseren, schrikt ook wat af.

Als Mazzu straks opnieuw aan de slag is, zal dat een opluchting zijn. Mocht hij geen nieuwe trainersjob vinden, moet hij op 1 september zijn oude functie als LO-leerkracht opnieuw opnemen.

Door Jürgen Geril
AANGERADEN
Meest recent