Abonnee worden? Kies je leesformule

23/05/2020 - Economie
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De Vlaamse speculoosgigant verwierf in 2015 al 67,5 procent van de aandelen van de Britse producent van gezonde tussendoortjes.  fvv

Lotus Bakeries lust gezonde repen

Lotus Bakeries trekt zijn belang in Natural Balance Foods op van 67,5 procent van de aandelen tot 97,9 procent. Lotus kocht zich in 2015 in bij de Britse producent van gezonde tussendoortjes.

De oprichters van Natural Balance Foods (NBF) behouden 2,1 procent omdat ze “deelgenoot willen blijven van het groeiverhaal van Natural Balance Foods”, meldt Lotus in een persbericht. “Ze blijven tevens betrokken als adviseurs om ervoor te zorgen dat het DNA van de merken behouden blijft.” Volgens de Oost-Vlaamse koekjesbakker vertegenwoordigt de overnameprijs een multiple van 1,7 keer de huidige nettoverkoop.

NBF verkoopt onbewerkte tussendoortjes onder de merken Näkd en Trek. De oprichters van NBF zullen tot eind dit jaar operationeel betrokken blijven. Operationeel directeur Gareth Dunne zal aangesteld worden als waarnemend managing director en rapporteren aan Isabelle Maes, die aan het hoofd staat van de divisie Natural Foods.

De oprichters van NBF en Lotus Bakeries gingen in 2015 een strategisch partnerschap aan, waarbij Lotus 67,5 procent van de aandelen verwierf. Het resterende belang bleef in handen van de oprichters, die ook nauw betrokken bleven bij de operationele activiteiten van NBF. (krs, blg)

Hoofdpunten