Binnengluren in de peperdure villa van Michael Jordan, de nagel aan de doodskist van het basketbalicoon

Aan geld geen gebrek bij Michael Jordan, de succesvolste atleet aller tijden. Zijn populariteit werd nogmaals bewezen door de miljoenen kijkers voor zijn ESPN/Netflix-documentaire ‘The Last Dance’. Maar ook bij ‘MJ’ verloopt niet alles zoals gepland.

Jordan probeert namelijk al sinds 2014 zijn villa in Chicago te verkopen. Zonder succes. Het pand waar hij tussen 1995 en 2006 woonde, werd destijds geschat op ruim 26 miljoen euro. Geen wonder want er zijn negen slaapkamers, vijftien badkamers, een luxueus zwembad, een golfterrein en - natuurlijk - een indoor basketbalveld.

Maar intussen is de vraagprijs onder de 14 miljoen euro gezakt en kost de villa de zesvoudige NBA-kampioen ruim 100.000 dollar per jaar (91.000 euro) aan de belastingen. De prijsdaling zou komen door de té persoonlijke zaken in de villa, waardoor er veel werk zou zijn voor de toekomstige nieuwe eigenaars om alles naar hun smaak in te richten. Te beginnen met het nummer 23 dat aan de poort hangt om het domein op te rijden...

De beelden:

En de verkoopvideo van enkele jaren geleden:

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN