Gezin raakt hond kwijt en is stomverbaasd als het een jaar later een nieuwe uitzoekt in asiel

Bron © boredpanda, vrt

Foto: Shutterstock

Toen de hond van het Britse gezin Pearson vorig jaar gestolen werd uit hun tuin, zat de familie in zak en as. Er werd massaal gezocht maar Missy werd nooit gevonden. Tot vader Delon een nieuwe hond ging zoeken op het internet.

Het gezin Pearson uit Liverpool kwam in de zomer van 2019 in een nachtmerrie terecht. Hun 8-jarige hond Missy werd gestolen uit hun tuin. Het gezin kamde de buurt uit maar hun zoektocht leverde niets op.

Zwaar jaar

Een klein jaar later besliste de familie dat het tijd was voor een nieuwe hond. Een ander ras, Missy was een Japanse Akita, wilde de familie niet. Vader Delon schuimde het internet af en kwam uiteindelijk terecht bij een dierenasiel in Dodshill, in Wales. “Ik kon het amper geloven toen ik de foto’s bekeek”, schrijft Delon op BoredPanda. “De eerste foto van de hond leek als twee druppels water op Missy. Ik keek opnieuw, zoomde in ... het was echt onze hond.”

De volgende dag nam Delon zijn zoon mee naar het dierenasiel. “Ik zal het bezoek nooit vergeten”, aldus Delon. “Mijn zoon en Missy zijn samen opgegroeid, soms sliepen ze zelfs naast elkaar. Toen ze elkaar na bijna een jaar terugzagen, konden ze hun geluk niet op.” Het weerzien was hartelijk ondanks dat Missy er geen aangename tijd had opzitten. “Ze was achtergelaten aan een carwash. Iemand had haar vastgebonden aan een paal, verschrikkelijk.”

Maar het gezin is opnieuw compleet. “Mijn zoon en Missy zijn bijna altijd samen. Ook draagt ze een chip en voelt ze zich opnieuw veilig.”

Door lla
AANGERADEN